Riho-politie klist op heterdaad twee dieven van werfmateriaal in Roeselare

Redactie KW

Na een tip van een medewerker van een beveiligingsfirma kliste een interventieploeg van de Riho-politie twee Roemeense dieven. In hun wagen werd gestolen werfmateriaal aangetroffen. Onderzoek moet nu verder uitwijzen of ze ook verantwoordelijk zijn voor andere diefstallen op bouwwerven.

Een medewerker van een beveiligingsfirma stelde op de werf aan het Stedelijk Ziekenhuis aan de Brugsesteenweg in Roeselare een werfdiefstal op heterdaad vast en lichtte de interventieploeg van de Riho-politie in. Die zette de achtervolging in en kliste op de Rijksweg de twee dieven.

Werfmateriaal aangetroffen

“In hun wagen werd gestolen werfmateriaal aangetroffen”, bevestigt Riho-korpschef Curd Neyrinck. “Het ging onder meer om slijpschijven, koperen materiaal,…” De dieven zouden op minstens drie werven diefstallen hebben gepleegd.

De twee Roemenen kwamen inmiddels voor de onderzoeksrechter en werden aangehouden. Het onderzoek wordt door de lokale recherche verdergezet. “Uit dat ondezoek zal blijken of ze verantwoordelijk zijn voor nog andere werfdiefstallen.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier