Riho-politie gebruikt snelle Westkust-interventiewagen in strijd tegen criminaliteit

Redactie KW

In het kader van de ramkraken en inbraken gaan de politiezones Riho en Westkust nauwer met elkaar samenwerken. Op het grondgebied van de Riho-zone wordt nu ook de supersnelle interventiewagen van de politiezone Westkust ingezet in de strijd tegen zware criminaliteit.

De politiezone Westkust heeft als een van de weinige West-Vlaamse politiezones een supersnelle interventiewagen. Het gaat om een zwarte Volvo, die een topsnelheid van 235 kilometer per uur haalt en van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,2 seconden sprint.

Very Irritating Police-project

Niet elke politie-inspecteur mag de superauto voor snelle interventies gebruiken. Een team van enkele politiemannen van de politiezone Westkust volgde daarvoor een vijfdaagse opleiding bij de federale politie.

De politiezone Westkust zet de snelle anonieme Volvo in eerste instantie in voor de VIP, Very Irritating Police-project van korpschef Paelinck, waarbij de politie aan de Westkust criminele jongeren of vandalen met vele controles permanent op de huid zit. Buiten het zomerseizoen wordt ‘het zwarte beest’ ook ingezet in de strijd tegen rondtrekkende dadergroepen.

De korpsleiding van de zones Riho (Roeselare, Izegem en Hooglede) en Westkust hebben een akkoord bereid om die supersnelle wagen op het grondgebied van de Riho-zone in te zetten in het kader van de ramkraken en inbraken. Het gemengde team zal bestaan uit een bestuurder en een lid van het flexteam van de politiezone Riho. (LVA-TVDA, foto TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier