Riho-politie filmt doortocht van Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Redactie KW

In het kader van het provinciaal project ‘Fietstoerisme in harmonie’ voerden statische en mobiele ploegen van de Riho-politie controles uit op het grondgebied van Hooglede, Roeselare en Izegem tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. “Met uitzondering van de doortocht in het centrum van Roeselare verliep het evenement vlot”, zegt politiecommissaris Frank Vanmoortel.

Vooral op het kruispunt van de Hugo Verrieststraat en de Sint-Amandsstraat werden tal van overtredingen opgemerkt. “Voornamelijk het in groep negeren van het rood licht en het innemen van de hele rijbaan. Gezien het groot aantal was het onmogelijk om effectief over te gaan tot het opstellen van processen-verbaal”, zegt Riho-politiecommissaris Frank Vanmoortel.

Volgens de Riho-politie heeft de aanwezigheid van de politie op de andere kruispunten zeker bijgedragen tot een vlotter verloop. “De doortocht werd door onze diensten gefilmd. Deze opnames zullen achteraf worden geanalyseerd en worden besproken met de betrokken instanties.” (LVA-foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier