Revalidatiecentrum voor kankerpatiënten begin volgend jaar open

Redactie KW

Tegen komend voorjaar worden de eerste patiënten van het nieuwe oncologische revalidatiecentrum in de Oostendse Koninklijke villa opgevangen. Momenteel verbouwt het Belgische instituut voor Orthopedie de oude villa die tien jaar verwaarloosd was. Het gaat om een renovatie van 8 miljoen euro in de villa waar de koninklijke familie tot in de jaren zestig nog op vakantie kwam. Het wordt nu een van de meest moderne centra om mensen na een behandeling tegen kanker weer op de been te helpen.

Het plan om van deze uitgelezen locatie een centrum te maken voor revalidatie na kanker is meer dan vijf jaar oud. Inmiddels is er hard gewerkt, maar de aannemer is nog lang niet klaar. Volgens de initiatiefnemer is er in toenemende mate nood aan een centrum voor oncologische revalidatie.

50 patiënten

De site van de Oostendse koninklijke villa was jarenlang ontoegankelijk voor het grote publiek. Maar dat moet met de nieuwe functie veranderen. In het revalidatiecentrum komt ook een speciaal gezondheidsrestaurant voor iedereen. Veel van de kankers hebben immers te maken met slechte eetgewoontes.

Het revalidatiecentrum zal dagelijks zo’n 50 ambulante patiënten ontvangen. Daarnaast zijn er ook kamers voor mensen die er enkele dagen verblijven. Er zijn zwembaden, sauna’s en revalidatiekamers. Er wordt met man en macht gewerkt om in het begin van volgend jaar te openen. (SK)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier