Reuzenrad in Roeselare maakt indruk

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Nog tot 5 januari wordt de stationsomgeving gedomineerd door een 38 meter hoog reuzenrad. De Duitse eigenaar is kennelijk gecharmeerd door Roeselare.

Sinds vrijdag 6 december kunnen de Roeselarenaren en shoppers zich wagen aan een ritje op het reuzenrad aan het station. Het Europa Rad, volgens de uitbater Otfried Hanstein liefst 38 meter hoog, is na één week in het straatbeeld uitgegroeid tot een echte blikvanger.

Wunderbar

De 62-jarige Duitse eigenaar blijkt Roeselare ‘wunderbar’ te vinden, wanneer we hem aan zijn Europa Rad treffen. “Na een week in Roeselare ben ik volledig verkocht”, zegt hij. “Ik heb trouwens zelden zo’n beleefde en voorname mensen gezien. Iedereen geniet hier van de sfeer.”

Voor het reuzenrad staat een kraampje met tal van Duitse specialiteiten opgesteld. “Schrijf maar op: de beste Glühwein van Roeselare vind je bij ons! En onze eierpunch is eveneens niet te versmaden. Je waant je zo in een pittoresk Duits dorpje.”

Blijven hangen

De kerstsfeer in Roeselare zit volgens Otfried goed, maar is toch niet te vergelijken met hoe het er op Duitse kerstmarkten aan toegaat. “In Duitsland gaan de mensen naar de Weinachtsmarkt en pas dan naar de winkels. Hier is dat net omgekeerd. Maar eenmaal ze je kraampje hebben ontdekt, blijven ze ook hangen.”

Voor 3,5 euro maak je vijf tot zes omwentelingen met het reuzenrad en kan je van het fantastische panorama genieten.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier