RETRO 10 jaar geleden kwamen er chloordampen vrij in het gemeentelijk zwembad van Kuurne

16/02/14 om 08:00 - Bijgewerkt om 07:59

Bron: Kw

We schrijven maandag 16 februari 2004. In het gemeentelijk zwembad van Kuurne zijn 44 kinderen van de vrije basisscholen van Hulste en Bavikhove onwel geworden nadat er chloordampen vrijgekomen zijn. Twaalf van hen moesten de nacht doorbrengen in het ziekenhuis. "Sindsdien ben ik er nooit meer terug geweest", aldus Jelmer Ampe.

Jelmer Ampe, toen tien jaar en leerling van de vrije basisschool van Hulste herinnert het zich nog alsof het gisteren was. "Ik zat toen in het vijfde leerjaar. Wij gingen altijd op maandagmorgen zwemmen. Toen de zwemlessen volop bezig waren was er plots een grote gele vlek te zien in het kinderbad. Niet veel later begon ik samen met enkele andere klasgenoten enorm te hoesten en raakten onze ogen zwaar geïrriteerd", legt Jelmer uit. Toen de leerkrachten de reacties zagen bij de leerlingen en de sterke chloorgeur roken wisten ze meteen dat er iets mis was. "Eerst ontstond er paniek in het zwembad, omdat niemand wist wat er gebeurde. Z...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!