Resultaten van behandeling borstkanker in regio Roeselare voortaan raadpleegbaar op website

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op www.borst-centrum.be kan iedereen voortaan de resultaten raadplegen van de behandeling van borstkanker in de ziekenhuizen van Roeselare, Menen, Izegem en Tielt.

Op de website krijgen we een inzicht in de overlevingskansen van de 1.741 diagnoses en behandelingen die in de voorbije vijf jaar zijn opgestart in de ziekenhuizen van AZ Delta, de Sint-Jozefskliniek van Izegem en het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Al deze ziekenhuizen werken al sinds 2008 nauw samen op het gebied van de oncologie.

Met een globale overlevingskans van 86,5 procent scoort de regio Roeselare ietsje lager dan het Vlaamse gemiddelde. Opvallend is wel dat de overlevingskans ruim 99 procent bedraagt wanneer de kanker vroeg wordt opgespoord. Waarmee nogmaals het belang van een regelmatige screening wordt benadrukt. “Toch neemt in onze regio maar 60 procentvan de vrouwen die worden uitgenodigd voor de preventieve mammografie hier effectief aan deel”, aldus dokter Barbara Stragier, oncologe bij AZ Delta. “De trend is weliswaar licht stijgend, maar er is nog veel werk aan de winkel”.

Het openbaar maken van dergelijke cijfers kadert binnen het Vlaamse VIP²-programma, dat met het publiceren van objectieve cijfers de kwaliteitszorg bij het medische korps verder wil stimuleren. Ook andere West-Vlaamse ziekenhuizen schreven zich in dit programma in.

(JRE, foto SB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier