Resten uit veertiende eeuw gevonden bij opgravingen

Redactie KW

Bij archeologische opgravingen in Staden zijn voorwerpen teruggevonden, die wijzen op bewoning rond het jaar 1300. Het onderzoek is vooral belangrijk om te weten hoe de mensen in die periode leefden. Het is voor de eerste keer dat er in Staden archeologische opgravingen van die omvang plaatsvinden.

De opgravingen gebeuren op de plaats waar de West-Vlaamse Intercommunale straks het lokale bedrijventerrein Ter Eike zal aanleggen. Bij proefsleuven een jaar geleden kwam daar voldoende waardevol materiaal naar boven voor een diepgaander bodemonderzoek.

De vondsten ogen misschien niet zo spectaculair, maar bieden wel een schat aan informatie over het verleden. Zo moet op die plaats een boerderij gestaan hebben uit de dertiende en veertiende eeuw. Toen de huisraad werd vervangen moeten de bewoners de rest in de gracht hebben achtergelaten.

De resten en bodemstalen gaan nu naar een labo voor verder onderzoek. Wie interesse heeft in het werk van de archeologen kan morgenochtend om half tien een kijkje nemen op de site, maar laarzen zijn aanbevolen.

(ld)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier