Restauratiewerken machinezaal Transfo gestart

Redactie KW

De restauratiewerken aan de machinezaal in Transfo zijn sedert begin februari gestart. Tevens is men begonnen met het bouwen van een lift. Eén en ander moet tegen het verlof klaar zijn.

Het Transfoverhaal is reeds enkele jaren lopende. Na het maken van plannen, opstellen van dossiers, het verkrijgen van subsidies en het uitvoeren van enkele dringende renovatiewerken, is men sinds kort begonnen aan de restauratie van de machinezaal.
Deze machinezaal is de meest imposante ruimte van de beschermde site en bevat een unieke collectie turbines en turbogeneratoren.

“Authentieke karakter behouden”

Projectleider Willy Snaet: „De ruimte zal zeker haar authentieke karakter behouden. De originele wandtegels worden hersteld, de verwarming en verlichting wordt aangepast en een nieuwe rolbrug wordt geplaatst. Voorts zullen de ramen worden vernieuwd en van dubbel glas voorzien worden en de vloeren hersteld worden. Bovendien wordt een dakbedekking in zink aangebracht.”

Museumfunctie

„Na de installatie van de lift zal deze zaal dan ook optimaal bruikbaar worden voor diverse activiteiten en ook tezelfdertijd als ‘museum’ worden opgewaardeerd.”, aldus nog Willy Snaet.(GV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 12 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier