Restauratiepremie voor CC Taf Wallet in Koksijde

Redactie KW

De restauratie van de Home Eduard Pecher, nu beter bekend als cultureel centrum Taf Wallet, kan rekenen op 612.462,74 euro steun.

Het voormalig kinderhome en zeepreventorium uit de jaren 30′ is beschermd sinds 2008. Vandaag doet het gebouw dienst als lokalenvoor de Westhoekacademie. “Dankzij deze subsidie kan het gemeentebestuur het complex restaureren en optimaliseren voor zijn functie als academie”, aldus minister Bourgeois.

Door de jaren heen werd home Edourd Pecher verschillende keren intern verbouwd. Het deed onder ander dienst als kinderhome, museum en cultureel centrum. Bedoeling van het restauratieproject is om de ruimtelijke kwaliteiten van het gebouw te optimaliseren. In de eerst fase worden de zolders en daken gerestaureerd. De huidige indeling wordt opgeheven om open ruimten te maken, die als ruime en luchtige ateliers worden ingericht. Tegelijk worden ook de vloeren en de binnenafwerking van de zolders aangepakt. Hierbij worden de authentieke elementen zorgvuldig gerestaureerd in combinatie met een nieuwe, hedendaagse inrichting.

In een volgende fase worden de gevels en het schrijnwerk aangepakt en worden de overige binnenruimtes heringericht zodat ze beter aansluiten bij de oorspronkelijk indeling en functie van het gebouw.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier