Restaurateur dreigt met proces tegen stad

Redactie KW

Joost Vanaudenaerde, zaakvoerder van de restaurants De Gastronoom in Beveren-Leie en ‘t Verdict in Deinze, dreigt met een proces tegen stad Waregem.

Volgens de restaurateur zijn fouten gebeurd bij de aanduiding van de nieuwe uitbaters van café-restaurant Boothuis aan de stadionvijvers. Burgemeester Kurt Vanryckeghem spreekt dat met klem tegen.

Het nieuwe Boothuis is momenteel nog in opbouw en opent midden volgend jaar de deuren. Intussen heeft het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf (Wagso) zijn zoektocht naar nieuwe uitbaters afgesloten door de concessie voor twaalf jaar toe te wijzen aan een koppel uit Nazareth.

Vanaudenaerde diende als enige zijn kandidatuur in voor de horecazaak tegen 28 september, de uiterste dag van de inschrijvingstermijn.

„Tot mijn grote verbazing zag ik op de stadswebsite dat die deadline plots werd verlengd 26 oktober. Er werd veel reclame gemaakt met als gevolg dat er nog drie kandidaturen binnenkwamen. Nochtans staat nergens in het concessiecontract vermeld dat de inschrijvingstermijn kan worden verlengd. Moet zoiets trouwens niet aan de gemeenteraad worden voorgelegd?”

Burgemeester Kurt Vanryckeghem spreekt die woorden tegen. „Met één kandidaat is vergelijken onmogelijk. Is het dan niet de normaalste zaak van de wereld dat we nog andere kandidaten zochten om dat wel te kunnen? Dat de kwestie op de gemeenteraad moest komen is onwaar.”

Advocaat ingeschakeld

Vanaudenaerde schakelde een advocaat in, maar hoopt nog op een vergelijk met de stad. In het andere geval wil hij een proces aanspannen en een schadevergoeding eisen. „Collega’s uit de horeca steunen me en raden me aan dit niet zomaar te laten passeren.” Het stadsbestuur blijft wel welkom in De Gastronoom. „Je moet die zaken gescheiden kunnen houden”, klinkt het in beide kampen. (Tom Van Houtte)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier