Restaurant Mange-Tout in Middelkerke plant eigen wijngaard aan

Redactie KW

Het restaurant Mange-Tout opende anderhalf jaar geleden de deuren langs de Oostendelaan in Middelkerke. De jonge zaakvoerders Marieke Moyaert en Gregory Schatteman planten nu op het terrein voor het restaurant een eigen wijngaard aan.

Mange-Tout is de verrassing van het voorbije jaar aan de kust. Het restaurant kreeg al een mooie vermelding in de GaultMilliau (14 op 20) en werd laureaat van de Gouden Garde Jong Talent Knack Restaurantgids. Maar de jonge uitbaters Marieke Moyaert en Gregory Schatteman willen meer.

“We opteerden voor een eigen wijngaard die wordt aangeplant aan de straatzijde voor het restaurant. We hebben hier ruimte en willen die ook positief invullen”, vertelt Marieke. “We kozen voor de druivensoorten Sylvaner en Rayon d’Or die tegen een stootje kunnen om de Noordzeewind te trotseren.”

Het jonge echtpaar hoopt binnen een vijftal jaar zijn eigen wijn in het glas te kunnen serveren. “Onze eigen Château Mange-Tout”, aldus Marieke.

(LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier