Restaurant In de Wulf op 5 in Europese Top 100 Opinionated About Dining 2013

Redactie KW

De lijst werd maandag bekendgemaakt door Opinionated About Dining (OAD). De lijst is gebaseerd op meer dan 110.000 recensies van meer dan 3.500 deelnemers, aldus een persbericht van OAD.

Opinionated About Dining is een website met klassementen en gastronomische beoordelingen die door Steve Plotnicki is opgericht. Het klassement wordt samengesteld op basis van het oordeel van liefhebbers, die volgens hem gewend zijn om naar alle uithoeken van de wereld te reizen voor de gastronomie. Iedereen kan deelnemen aan de verschillende jaarlijkse rangschikkingen, maar het oordeel van de meer regelmatige medewerker weegt zwaarder door. Volgens Plotnicki is het niet ongewoon voor de recensenten om jaarlijks tussen de 100 en 150 maaltijden te eten in restaurants over de hele wereld, enkel en alleen om ‘de omvangrijke geneugten te ervaren’.

Oud Sluis op 7

Quique Dacosta in het Spaanse Dénia staat op nummer één in de Europese restaurantlijst van OAD, voor het beroemde Noma in het Deense Kopenhagen en Troisgros in het Franse Roanne. L’Arpege in Parijs en In de Wulf in Dranouter vervolledigen de top vijf. Oud Sluis van topkok Sergio Herman, dat eind dit jaar de deuren sluit in het Nederlandse Sluis, staat op plaats zeven, na het Britse restaurant Fat Duck in Bray-on-Thames. In totaal telt Frankrijk 37 restaurants in de rangschikking, Italië 16, Spanje 13 en België net als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk 8.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier