Restaurant Dell’Anno is failliet (UPDATE)

Redactie KW

Restaurant Dell’Anno is failliet, of althans de bvba Clausix die achter het restaurant schuilgaat. Die bvba werd twee weken geleden overgenomen door Xavier Pauwaert. Hij nam de dagelijkse leiding over en kocht het aandeel van Claudio. Xavier Pauwaert en de recette van de voorbije twee weken, was een tijdlang onvindbaar.

Het is Xavier Pauwaert die woensdag de boeken is gaan neerleggen in de handelsrechtbank in Kortrijk. Donderdag werd dan het faillissement uitgesproken van de bvba. Die Xavier Pauwaert, een dertiger uit Knokke, had pas twee weken geleden de dagelijkse leiding over de zaak overgenomen van Claudio en Gaëlle én Claudio’s aandeel overgekocht.

Enorme schuldenberg

Hij legde de boeken neer, want er zou een grote schuldenberg zijn. Een faillissement zo kort na de overname is op zijn minst verdacht te noemen. Het is een techniek die vaak toegepast wordt om van de schulden af te geraken en met een schone lei opnieuw te beginnen. Toch lijkt er nog meer aan de hand, want nu blijkt ook Xavier Pauwaert onvindbaar, net als de recette van de voorbije twee weken.

Claudio : “Val ompleet uit de lucht “

Als we Claudio bellen met het nieuws, valt hij compleet uit de lucht en begint hij zelf te informeren : „Ik heb met mijn advocaat gebeld, met mijn boekhouder, met de bank : niemand is van iets op de hoogte. Gaëlle heb ik ook gehoord; zij viel compleet uit de lucht en zij is stille vennoot. Zonder haar goedkeuring kan hij dat toch niet doen ?”

Niet eerste faillissement

Intussen bellen we al de Pauwaerts in Knokke op. Niemand die hem kent, al is er één iemand die weet dat hij eigenlijk van Brugge afkomstig is. De eerste Pauwaert die we daar bellen, kent de man blijkbaar. „Wat heeft hij nu weer uitgespookt ?”, klinkt de spontane eerste reactie. „Neen, hij is niet aan zijn proefstuk toe : een paar jaar geleden is een zaak van hem in Brugge failliet gegaan, hij stond op het punt een boerderij te kopen in de Auvergne en is toen spoorloos verdwenen… Die jongen zou zich beter eens laten behandelen…”

Gerecht ter plaatse

Donderdagmiddag was het ongewoon druk aan Dell’Anno, zeker voor een zaak die gesloten is. Het gerecht zou ter plaatse zijn, maar meer info ontbreekt voorlopig.

(Mico/EDD/MVM)

Uitgebreide versie, reacties en het hele verhaal in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 7 mei 2010

Klik op Video

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier