Restaurant Dell’Anno heropent de deuren

Redactie KW

Claudio en Gaëlle, de winnaars van het vtm-programma “Mijn Restaurant”, heropenen op zaterdag de deuren van hun restaurant, “Dell’Anno”, in Kortrijk. Dat gebeurt nadat de bouwinspectie het restaurant verzegeld had na onregelmatigheden bij verbouwingswerken.

De wrijvingen tussen het Kortrijkse stadsbestuur en de uitbaters van het restaurant zijn uitgeklaard, nadat de stad een machtiging verleende om niet-vergunningsplichtige werken uit te voeren in de Oude Dekenij, het beschermde pand waarin het restaurant is gevestigd. De stad sloot ook een principieel akkoord met de bvba Clausix, waardoor Claudio en Gaëlle een erfpacht van 27 jaar verleend wordt voor de Oude Dekenij.

Het paar neemt vanaf 1 januari 2010 de erfpacht over en betaalt daarvoor 30.000 euro per jaar. De overname van de erfpacht was voor het stadsbestuur de voorwaarde om het licht op groen te zetten voor grondige verbouwingswerken in het pand. Alleen voor de vergunningsplichtige werkzaamheden moeten de uitbaters van Dell’Anno zich aan de spelregels houden.

Restaurant Dell’Anno was een kleine maand gesloten. De uitbaters probeerden in die tijd alle reservaties te verschuiven, maar de situatie leverde toch een aantal ontevreden klanten op die ondanks de berichtgeving rond de tijdelijke sluiting voor een gesloten deur stonden. (Belga/foto vtm)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier