Responsible Young Drivers testen rijvaardigheid in Roeselare

Redactie KW

Nu Kerstmis voorbij is, denken velen al aan oudejaarsavond en over hoe ze veilig naar het feest kunnen en terug. Ook dit jaar staan Responsible Young Drivers weer klaar om feestvierders naar huis te brengen. In onze provincie zullen daarvoor 16 teams ingezet worden. In Roeselare deden ze vanmiddag nog eens een rijtest.

De vrijwilligers van de Responsible Young Drivers zijn verplicht om de rijtest af te leggen in een van de deelnemende rijscholen. De rijvaardigheid en verantwoordelijkheid van de vrijwilligers moet immers vaststaan. De testen worden afgelegd door professionele instructeurs, in erkende rijscholen die lid zijn van Federdrive. Elke vrijwilliger legt een rit af van ongeveer 20 minuten, waarbij de instructeur een reeks technische criteria zoals de naleving van het verkeersreglement, aangepaste snelheid en manoeuvres evalueert. Ook worden het zelfvertrouwen en de voorzichtigheid aan het stuur beoordeeld. Vrijwilligers die niet slagen, kunnen niet als chauffeur deelnemen aan de nieuwjaarsactie, aldus de RYD.

Wie tijdens oudejaarsnacht met de auto vertrok maar nadien niet meer in staat is zelf naar huis te rijden, kan tussen middernacht en 06.00 uur terecht bij de Responsible Young Drivers op het telefoonnummer 0902/12345. Twee tot drie vrijwilligers komen dan in een wagen van de RYD naar de aanvrager toegereden, waarna één van hen de feestvierder met zijn of haar eigen wagen naar huis voert.

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier