Resoc peilt naar stand van zaken uitbating Luchthaven Oostende-Brugge

Redactie KW

Op de overlegvergadering tussen de minister en Resoc Brugge, werd gepeild naar een stand van zaken in de uitbating van de luchthaven Oostende-Brugge. Het is wachten op het laatste bod van de enige kandidaat-uitbater, antwoordde minister Crevits.

In het dossier van Bruges-Ostend Airport heeft minister Hilde Crevits gemeld dat er slechts een kandidaat overnemer is voor de exploitatie van de luchthaven, met name de Franse groep Egis Projects. Die moet tegen eind april haar ‘best and final offer’ (bafa) indienen. Nu baat de Vlaamse overheid de luchthaven nog uit. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits: “Het laatste bod van de enige kandidaat moet binnenkort binnen zijn. We kunnen dan hopelijk in de maanden die volgen beslissen met de Vlaamse Regering of dat bod volstaat of niet.”

De minister heeft vzw Toeristische Ontsluiting West-Vlaanderen, die toeristische luchtvaartmaatschappijen probeert naar Oostende te halen, gevraagd te wachten met onderhandelen, tot de uitbater van de luchthaven gekend is.

(BS/MD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier