Resoc hoopt op lokale besturen in stadiondossier

29/10/09 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Bron: Kw

Resoc, het sociaal-economisch overlegcomité van de regio Brugge, neemt het voortouw in het stadiondossier. Het hoopt dat de nieuwe meerwaarde van het gebied de lokale besturen ertoe zal bewegen om zelf financieel bij te springen. Zo kan het winkelcentrum van 41.000 vierkante meter, een absolute voorwaarde voor Uplace en Club Brugge, misschien toch nog kleiner uitvallen.

Vorig week lanceerde Philippe Muytters een oproep aan alle steden en clubs om zich voor 27 november kandidaat te stellen voor 2 wedstrijdstadions en 6 oefenstadions in het kader van het WK 2018. Daarvoor zou hij 50 miljoen euro vrijmaken, onder de vorm van een lening weliswaar. Dat is niet alleen veel te weinig, maar bovendien had Club Brugge al het beste dossier ingediend begin dit jaar. Gent, Antwerpen en Genk zouden de andere kandidaten zijn. Filips Dhondt, de general manager Club Brugge, denkt dat zijn club een geode kans maakt. " Als de overheid middelen ter beschikking...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!