Resoc Brugge mist uitwerking van plannen bij Vlaamse overheid

Redactie KW

Het Regionaal Sociaal-economisch Overlegcomité (Resoc) Brugge vraagt meer steun van de Vlaamse overheid voor de ondersteuning van projecten.

Die oproep werd gedaan naar aanleiding van het nieuwe streekpact 2013-2018 dat woensdagavond gepresenteerd werd in Blankenberge. De partners van Resoc bundelden hun krachten om een toekomstvisie te ontwikkelen voor de regio Brugge op middellange en lange termijn. Het streekpact heeft met enkele voorstellen de ambitie om een inspiratiebron te zijn voor de steden en gemeenten, sociale partners en bedrijven.

Innovatief, duurzaam en evenwichtig met ruimte voor kansengroepen

Vier doelstellingen werden daarbij naar voren geschoren. De regio Brugge wil een innovatieve, duurzame en een evenwichtige regio zijn met ruimte voor kansengroepen. De sleutel daartoe is volgens de verschillende sprekers – zoals burgemeester van Brugge Renaat Landuyt, gedeputeerde Bart Naeyaert en gedelegeerd bestuurder van de Zeehaven van Brugge Joachim Coens – samenwerking tussen alle partners.

Expressweg

Tijdens de presentatie werd meermaals gekeken naar Vlaanderen. “Op dit moment missen we op Vlaams niveau de uitwerking van onze goede plannen”, zeiden meerdere sprekers. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) zei dat er nog grote uitdagingen in de toekomst liggen maar dat er al veel gebeurd is. “Denk aan de expresweg rond Brugge, of de ontsluiting van de Zeehaven van Brugge met een verbinding tussen de A11 en N31. Dat is er gekomen dankzij een grote maatschappelijke draagkracht”, pareerde de minister.

(BELGA)

Resoc Brugge mist uitwerking van plannen bij Vlaamse overheid

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier