Résidence Rozenhof in Sint-Andries wordt openbaar verkocht

Redactie KW

(UPDATE) Het rusthuis Résidence Rozenhof langs de Zandstraat in Sint-Andries, ondergebracht in een kasteel, wordt openbaar verkocht. Het gaat om een gerechtelijke verkoop. Het rusthuis Rozenhof moest op 31 maart vorig jaar de deuren sluiten omdat er een hele reeks mankementen werden aangetroffen door de inspectiediensten. De eerste verkoopdag heeft plaats op 27 september om 14 uur in het Huis der Notarissen in Brugge.

In januari vorig jaar meldde het Agentschap voor Zorg en Gezondheid dat de erkenning van het privé rusthuis Rozenhof wordt ingetrokken. De voorbije twee jaar waren al zes inspecteurs langs geweest en zij stuitten telkens op ernstige mankementen en tekortkomingen. De kwaliteit van de dienstverlening was onvoldoende gegarandeerd, en vooral voor zorgbehoevende bejaarden hield dit een veiligheidsrisico in. Er werd ook een tekort aan personeel vastgesteld, zowel voor de zorgverlening als voor het onderhoud. Er was ook geen animatiepersoneel. Het rusthuis heeft een erkenning voor 120 bedden, maar op het moment van de sluiting verbleven er maar 23 bejaarden meer.

Georchestreerd

Volgens het kantoor van notaris François Blontrock is het kasteel momenteel nog altijd verhuurd aan de vzw Rozenhof, maar de vzw doet afstand van alle huurrechten als er een nieuwe eigenaar is. De voormalige uitbaatster en ook eigenares van het kasteel, An Van den Abeele, heeft overigens een bevel tot sluiting aanhangig gemaakt bij de Raad van State omdat ze vindt dat een en ander georchestreerd is. De Raad van State moet nog een uitspraak doen. De uitbaatster, en trouwens ook eigenares van het kasteel, is An Van den Abeele

(JVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier