REPORTAGE Thuis-crew draait promofilmpje in Kortrijk

© Foto BWB
Redactie KW

Hoog bezoek in Kortrijk! Waldek en co uit de populaire één-serie Thuis zakten vrijdag naar de stad af om een promofilmpje in te blikken voor de Thuisdag op 29 mei.

Op donderdag 29 mei vindt in Kortrijk Xpo de Thuisdag plaats. Om de fandag te promoten en Kortrijk in de kijker te zetten, werd vrijdag een promofilmpje opgenomen. Waldek, Marianne en enkele andere vaste waarden ruilden voor de gelegenheid de studio voor buitenopnames in de stad. Een schaars aantal fans volgden hen op de voet. Onder wie de Bissegemse Christine Duprez (58) en haar zus Virginie Caesteker (44), dochters Siska (14) en Ann (18). “Dit is onze tweede stop”, zegt Christine. “We waren al aan de skatebowl en straks volgen we de acteurs nog naar K in Kortrijk. De hele dag staat in het teken van Thuis. Het is een unieke kans om de acteurs van zo dichtbij te zien. We profiteren er ook van om met hen op de foto te gaan. Ik kon al een foto versieren met mijn favoriete personage Waldek. Mijn dag is nu al geslaagd.” Ook voor Virginie en de kinderen is dit een leuk moment. “Thuis is voor ons het moment dat we samen voor de televisie zitten. Ik zorg ervoor dat het huishouden gedaan is, de kinderen werken tegen 20 uur hun huiswerk af. En als de papa tijd heeft, kijkt hij ook mee.”

Stagiair figureert

In de promospot doen ook een vijftiental figuranten mee. Onder wie ook Zwevegemnaar Michiel Decorte (23). Michiel loopt momenteel stage bij de dienst communicatie van de stad Kortrijk. Hij werd pas vrijdagmorgen op de hoogte gebracht dat hij mee mocht figureren. “Ik spring in voor iemand die op het laatste nippertje heeft afgezegd”, lacht Michiel. “Ik zou vandaag eigenlijk gewoon meelopen met de crew, maar het is anders uitgedraaid. Normaal gezien blijf ik liever op de achtergrond, maar ik moet toegeven dat het beter meevalt dan verwacht. Het is leuk om te doen.” Ten huize Decorte zal er wellicht iemand jaloers zijn. “Mijn moeder is een trouwe kijker van het programma. Al moet ik toegeven dat ik ook af en toe een aflevering meepik. Ik blijf er niet speciaal voor thuis, maar als ik er ben, durf ik wel eens meekijken.”

(NVH-BWB)

>> De fandag vindt plaats op donderdag 29 mei in Kortrijk Xpo. De stad Kortrijk heeft hiervoor 50.000 euro veil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier