REPORTAGE ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ strijkt neer in Kortrijk

Redactie KW

Vanmorgen in alle vroegte begon de firma Algeco met de opbouw voor ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ in Kortrijk.

Het Schouwburgplein wordt de komende weken de place to be in Kortrijk, want VTM draait er ‘Mijn Pop-uprestaurant!’. Het Brugse koppel Stefaan Van den Berghe en Barbra Poucke zal het restaurant uitbaten. Vandaag worden alle containers, twaalf stuks in totaal, geplaatst, vrijdag worden de containers dan ingericht.

Johan Mertens van Het Nieuwshoekje bekijkt de opbouw alvast met argusogen. “Het is positief dat er de komende weken heel wat te doen zal zijn op het Schouwburgplein”, zegt hij. “Ik ben ook blij dat er een oplossing werd gevonden voor de Maandagmarkt en voor de Paasfoor die eraan zit te komen. Het stadsbestuur moet met iedereen rekening houden, nietwaar? Ik verwacht wel wat extra volk in mijn krantenwinkel, ja.”

Bruggelingen

“Als ik kan, zal ik de afleveringen van ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ zeker en vast bekijken, al heb ik ‘s avonds meestal weinig tijd om voor de tv te zitten. Ik ga dan heel vaak sporten (Johan is een fervent paaldanser, red.). Trouwens: ik zal alles vanop de eerste rij kunnen bekijken: ik hoef enkel mijn deur open te doen om te zien wat er gebeurt”, aldus nog Johan die uitkijkt naar een ontmoeting met het Brugse koppel. “Ik ben namelijk zelf van Brugge afkomstig. VTM is hier al komen filmen op het plein en toen heb ik Stefaan en Barbra van ver gezien. De komende weken hoop ik hen wat beter te leren kennen. We zijn tenslotte buren voor de komende maanden.”

Werchter

Intussen is de firma Algeco uit Beringen druk bezig om de containers mooi naast elkaar én waterpas te zetten. Het lijkt kinderspel. “We doen dit dan ook dagelijks”, aldus Patrick Reynders en Peter Paessen van Algeco. “Niet dat we altijd restaurants bouwen, he. We werken elke dag met containers. Dat kan om schoolcontainers gaan, werfcontainers… De opbouw van Q-beach (een initiatief van Q-Music, red.) doen we ook, net als de opbouw van de containers op de grote Belgische festivals. Voor Werchter, bijvoorbeeld, is een ploeg drie maanden in de weer om daar een containerdorp te bouwen. Er moeten daar dan ook telkens 400 stuks geplaatst worden.”

Afwerking op vrijdag

“Deze voormiddag zetten we de eerste zes containers. Intussen zijn de vrachtwagens terug naar Beringen gereden om de andere zes te gaan halen. Maar wees gerust, we hebben ons werk. In de namiddag kunnen we dan de vier resterende containers van de benedenverdieping plaatsen, plus de twee containers die er bovenop komen. Morgen keren we terug voor de afwerking en zal een cameraploeg present tekenen om te filmen.”

Om de opbouwwerken zo vlot mogelijk te laten verlopen, is de weg op het Schouwburgplein afgesloten van het verkeer. Wie vanuit de Doorniksestraat dus de ondergrondse parking onder het Schouwburgplein wil inrijden, moet omrijden. (AXV-foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier