REPORTAGE Ieperse fuiforganisator ruilt jumpmuziek in voor schlagers

© Foto JL
Redactie KW

Babafest organiseert zaterdagavond Schlagerfest in zaal Fenix met Willy Sommers als hoofdact.

Ieperling Nikias Priem (33) en Menenaar Niels Pierpont (22) zijn de drijvende krachten achter fuiforganisator Babafest. “Tien jaar geleden ben ik met Babafest gestart”, zegt Nikias. “Ik was fan van het hardere muziekgenre, zoals hardstyle, tek en jump. In de Westhoek kreeg je die muziek toen amper te horen op fuiven van KLJ’s en andere Chiro’s. Ik besliste dus om zelf een fuif met hardere muziek te organiseren. Dat was een succes en er kwam snel een vervolg. Fuiforganisatie Babafest was geboren.” Vier jaar geleden besliste Niels Pierpont om met Nikias samen te werken. Vorig jaar organiseerden ze tien fuiven waar enkel muziek van het hardere genre te horen was.

Schlagermuziek

Enkele maanden geleden veranderden Nikias en Niels het geweer van schouder: van jump naar schlagermuziek. “We lopen al enkele jaren rond met het idee om een schlagerfestival te organiseren”, vertelt Nikias. “Op die manier kunnen we met Babafest ook andere concepten aanbieden. Dat is echter een risico voor ons, want we kennen niets van het schlagergenre. Enkele maanden geleden hebben we dan besloten dat we ervoor zullen gaan. Zaterdag vindt onze eerste editie van Schlagerfest plaats in zaal Fenix. We wilden meteen een goede line-up en ik denk dat we daar wel in geslaagd zijn. Hoofdact van de avond is Willy Sommers, maar ook Yves en Paul Severs komen naar Ieper. Het optreden van Willy Sommers begint om 23.30 uur en duurt zo’n drie kwartier. Daarna is het tijd voor een 70-80-90-2000-afterparty. We denken dat deze muziek perfect zal aansluiten bij ons doelpubliek van het Schlagerfest.”

Meer bier!

De organisatie van een schlagerfestival is totaal anders dan bij een fuif met jumpmuziek. Niels: “Bij onze gewone fuiven spreken we een jong publiek aan en maken we de bar zo klein mogelijk. Nu doen we net het tegenovergestelde. De bar loopt door de hele zaal, want een schlagerfestival staat gelijk met het drinken van bier. We hebben dan ook meer bier besteld. Er was ook vraag naar zitplaatsen, maar dat kunnen we helaas niet doen door de beperkte oppervlakte van de zaal. Het zijn dus allemaal staanplaatsen, maar toch hopen we een publiek van jong tot oud aan te spreken. De voorbije weken hebben we gemerkt dat er in de Westhoek echt wel een schlagerpubliek aanwezig is. Het ziet er dus naar uit dat het Schlagerfest een jaarlijkse traditie zal worden van ons. Daarnaast blijven we natuurlijk ook fuiven van het hardere genre organiseren.”

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar aan de kassa. De deuren openen om 20 uur.

(Jeroen Laseure)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier