REPORTAGE Eerste blik op het nieuwe funerarium in Ardooie

Anja en Armand in de etalage waar de verschillende bloemstukken uitgestald zijn. (Foto BVB)
Redactie KW

Vanaf maandag 10 februari opent funerarium Viaene-Vinckier uit Tielt een tweede filiaal in de Kortrijksestraat in Ardooie.

Tegelijk houdt begrafenisondernemer Armand Van Iseghem ermee op. Armand Van Iseghem zal wel nog een tijdje meedraaien bij Anja, die bij hem in de leer ging. De twee kennen elkaar al jaren en de onderlinge band is bijzonder sterk.

“Dood is geen taboe meer”

Bezig met wat er is na de dood, zijn ze naar eigen zeggen niet. “We hebben niet alle antwoorden”, aldus Anja. “Dat merk ik als er kinderen op bezoek komen. ‘Is opa in de hemel? Net als Sinterklaas? Maar die komt toch elk jaar terug?’ ‘Als opa een sterretje is, hoe krijgen ze hem daarin?’. Dood is geen taboe meer.” Maar wel nog steeds geen lichte materie. “Hoe je daar mee omgaat? In ons vak is humor een grote uitlaatklep”, aldus Armand. “Zwarte humor ook. Zo leer je veel relativeren.”

Komende zondag is iedereen welkom om kennis te maken met het ruime funerarium in de Kortrijksestraat. De foto’s bieden al een exclusief kijkje hoe het er uitziet vanbinnen.

(BVB)

Het volledige interview met Armand en Anja lees je deze week in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier