REPORTAGE 5 jaar na overlijden wielrenner Frederiek Nolf

05/02/14 om 06:10 - Bijgewerkt om 06:09

Bron: Kw

Vandaag, woensdag 5 februari, is het exact 5 jaar geleden dat profwielrenner Frederiek Nolf uit Kuurne tijdens de Ronde van Qatar niet meer uit zijn slaap ontwaakte. Gianni Meersman en James Vanlandschoot zijn hun boezemvriend nog niet vergeten : "Frederiek was een leutemaker."

Het was zes uur 's ochtends, een kille donderdag in België. Gianni Meersman, op dat moment profrenner bij La Française des Jeux, moest even naar het toilet en zag dat kameraad Kevin Desmedt - mecanicien bij Quick.Step én een goede vriend van Nolf - hem meerdere keren had proberen op te bellen. "Er was ook een sms. Bel mij, bel mij, stuurde hij. Ik dacht: het is zes uur, ik ga nog wat in mijn bed kruipen. Maar ik bleef er precies mee bezig en toen zag ik dat Kevin weer zoveel keren had proberen te bellen. Ik woonde toen in mijn appartement in Tielt en wandelde naar de badkamer. Toen vertelde hij het. Ik geloofde het eerst niet. Ik deed mijn badjas aan en zei toen dat ik het pas zou geloven als het op Teletekst verscheen. Twintig minuten lang wachtte ik. Toen kwam het erop. Daarna heb ik zeker anderhalf uur naar het scherm zitten staren. Terwijl mijn vriendin voor haar studie naar Gent moest, bleef ik binnen. Een hele dag naar televisie gekeken, eens naar Frederieks ouders geweest. En mijn fiets gekuist. Want de dag erna moest ik op stage met Tom Vanbecelaere en Stijn Hoornaert naar Spanje. Ik weet nog perfect wat ik die dag allemaal gedaan heb."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!