Reoveiling in Roeselare heeft rampjaar achter de rug

Redactie KW

MET VIDEO – De reoveiling in Roeselare heeft een heel slecht jaar achter de rug. De veiling zag haar omzet met een kwart dalen in vergelijking met vorig jaar. Slechte weersomstandigheden in het begin van het jaar en een zomer die beheerst werd door de EHEC-hysterie leidden tot de slechte resultaten.

Bij het begin van de zomer was heel Europa in de ban van de EHEC-bacterie. Rusland blokkeerde een tijdlang de invoer van groeten uit België. De prijzen van tomaten en komkommers stortten in. Duizenden kilo’s groenten raakten niet verkocht. Dat laat zijn sporen nu na in de jaarcijfers. Na het boerenjaar 2010, waarin de Reo-veiling een recordomzet draaide van 178 miljoen euro, was een terugval dus te verwachten. Maar met 130 miljoen euro zit de Reo-veiling toch nog 10 procent onder het gemiddelde van de voorbije vijf jaar. Naast de EHEC-zomer zaten ook een aantal andere factoren niet mee, het slechte weer in het begin van 2011 bijvoorbeeld.

Het was gelukkig niet allemaal slecht nieuws. Een aantal andere producten zoals courgettes, knolselder en aardbeien kenden het voorbije jaar een groei.

Reoveiling in Roeselare heeft rampjaar achter de rug

Bekijk hier de reportage

(LD/BS)

Meer hierover in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier