Reo Veiling in Roeselare veilt de eerste komkommers

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Woensdagochtend vond de Belgische primeurverkoop van komkommers plaats in de Reo Veiling. Tegen 9,5 euro gebeurde dat aan een voordeliger prijs dan vorig jaar.

Producent Hagewest uit Westrozebeke tekende woensdagochtend voor de Belgische primeurverkoop. Hagewest is een familiebedrijf van Rudi Haghedooren, zijn vrouw Marleen en hun zoon Jasper. Welgeteld een kistje met veertien primeurkomkommers werd geveild tegen 9,5 euro per stuk. Vorig jaar lag de verkoopprijs lager voor Flandria primeurkomkommers met een groter formaat.

De verkoop vond vier dagen vroeger plaats in vergelijking met vorig jaar al is er daar geen specifieke reden voor. De koper was Tinos Fruit uit Westkapelle. De komkommers zijn bestemd voor verschillende restaurants.

Vorig jaar werden ruim 28 miljoen komkommers vermarkt in de Reo Veiling. Dat zijn er bijna 6 miljoen meer dan in 2011 en meer dan een verdubbeling tegenover vijf jaar geleden. In West-Vlaanderen neemt het belang van de komkommerteelt jaar na jaar aan belang toe, zo zegt men bij de Veiling zelf.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier