Renson wint “Green Good Design 2009” met hoofdzetel in Waregem

Redactie KW

Renson, een fabrikant van ventilatie en zonwering, heeft met zijn hoofdzetel in het West-Vlaamse Waregem de “Green Good Design 2009” gewonnen in de categorie architectuur, zo heeft het bedrijf meegedeeld. De prijs wordt toegekend door het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het gebouw werd ontwikkeld door architect Jo Crepain en studiebureau VK Engineering.

Het kantoorpand op stelten langs de autoweg Gent-Kortrijk combineert volgens Renson “een innovatieve bedrijfsarchitectuur met milieuvriendelijke hedendaagse technologie en met aandacht voor de gezondheid van de werknemers”. Het kantoor wordt op volledig natuurlijke wijze geventileerd en gekoeld in plaats van door airco, die de energiefactuur gevoelig doet stijgen en bovendien vaak tot gezondheidsklachten leidt.

Het museum in Chicago reikt sinds 1950 Good Design-prijzen in
verschillende categorieën uit. Samen met het Europese centrum kent het ook een Green Good Design toe.

De Green Good Design is bedoeld om modernisme te promoten bij een breed publiek. De prijzen zetten bedrijven, instellingen en mensen in de kijker die streven naar innovatie en superieur design, maar ook oog hebben voor het milieu (energiebesparing, vermindering van giftig afval, …) en voor de gezondheid van de mens, zo staat in de mededeling. Andere winnaars van een Green Good Design 2009 zijn onder meer Mercedes Benz, Whirlpool en
het hoofdkwartier van het World Wildlife Fund. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier