Renovatie weg Torhout-Kortemark uitgesteld

© Johan Sabbe
Redactie KW

De grondige heraanleg van het verste deel van de Kortemarkstraat in Torhout, zoals aanvankelijk voorzien in 2011 maar toen uitgesteld tot 2013, wordt op de lange baan geschoven. Het project, dat Torhout in samenwerking met Kortemark zou uitvoeren, komt er zo goed als zeker niet vóór 2019.

Wel zullen er dit jaar door Torhout nog wat lappen gelegd worden : de kapotte en verzakte betonplaten worden net als stukjes fietspad hersteld. Er zal, te regelen met mobiele verkeerslichten, doorgaand verkeer mogelijk blijven. Die onderhoudsherstellingen kosten de stad ongeveer 90.000 euro. Dat is uiteraard veel minder dan de grondige renovatie, waarin ook het gemeentebestuur van Kortemark zou meestappen. Kortemark was bereid om in te staan voor het deel vanaf de grens van Torhout tot aan de Ichtegemstraat. In 2012 had de genoemde gemeente zelfs al 650.000 euro daarvoor op zijn budget gezet. Kortemark ziet echter in dat het geen zin heeft om cavalier seul te spelen.

Geen budget om riolen te vernieuwen

De reden waarom Torhout dit nochtans belangrijke project voor zich uit schuift, is dubbel. Vooreerst wordt er volgend jaar absolute voorrang gegeven aan de heraanleg van het verste deel van de Oostendestraat met twee losliggende fietspaden en ten tweede draait het om centen. De heraanleg van het fietspad in de Kortemarkstraat kan weliswaar op subsidies vanwege de provincie en Vlaanderen rekenen, maar de budgetten voor de noodzakelijke renovatie van de riolen zijn er voorlopig niet. En dus wordt het wegdek evenmin vernieuwd. Schepen van Openbare Werken Eddy De Ketelaere zegt dat de grondige renovatie van de Kortemarkstraat wellicht niet meer in deze politieke legislatuur zal gebeuren. Dus niet vóór 2019.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Torhout, van vrijdag 28 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier