“Renovatie stadhuis Poperinge zal dubbel zo veel kosten”

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 28 oktober zei Sabien Lahaye-Battheu (Open-Vld) dat de geplande renovatie van het stadhuis, waarmee ze in principe wel akkoord ging, niet 800.000 euro zal kosten zoals oorspronkelijk voorzien, maar zeker meer dan het dubbele. Zij stelde voor om ofwel de plannen wat af te slanken, ofwel de werken in fasen te laten verlopen.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde dat het stadsbestuur als een goede huisvader zorg moet dragen voor het stedelijk patrimonium, en dat in het stadhuis jaarlijks vele duizenden mensen over de vloer komen. “Het gebouw is 100 jaar oud, en tijdens de jongste 40 jaar werden er nauwelijks onderhoudswerken uitgevoerd. Spreid gewoon eens de geplande kosten over al die jaren. Het regent zelfs binnen in de trouwzaal! We zitten hier als haringen in een ton in de raadzaal. In het schepencollege schrokken we ook over de uiteindelijke kostprijs, maar wij hebben dan ook geen expertise qua renovatie. Een groot deel gaat naar de herstelling van het dak en de bijkomende isolatie, maar die is hoogstnodig,” aldus de burgemeester.

(AHP)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 5 november 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier