Renovatie en verhoging havenkade gestart in Blankenberge

Redactie KW

In de Oude Vissershaven, een dok in de jachthaven van Blankenberge, zijn de werkzaamheden begonnen voor de renovatie en de verhoging van een deel van de havenkade. Die verhoging is nodig om de Royal Scarphout Yachtclub de kans te bieden om het bestaande clubhuis uit te breiden. De uitbreiding bevat aanpassingen aan de oostzijde, waardoor het clubhuis dichter bij het wateroppervlak zal staan

“Goed uitgeruste en comfortabele clubhuizen zijn belangrijk voor de kwaliteitsvolle uitbating van de Vlaamse kustjachthavens. Een stevige oever is onontbeerlijk voor de uitbreidingswerken en derhalve geeft het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust nu prioriteit aan de renovatie”, zegt Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.

Eind vorige week zijn de damplanken geleverd. Na de nodige voorbereiding gaan de werken definitief van start. Pal voor de bestaande damwand worden nieuwe damplanken geheid. Het bestaande talud wordt uitgebroken en op de helling wordt een nieuwe bekleding aangebracht. Als alles volgens planning verloopt, zal de gerenoveerde oeververdediging afgewerkt zijn tegen maart 2013.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier