Renovatie doet het beter dan nieuwbouw

Redactie KW

De komende weekends vindt in Expo Roesselare de 32ste bouwbeurs plaats. Heel wat bedrijven focussen op renovatie, want renovatie doet het goed, nieuwbouw veel minder. Volgens de Bouwunie is er dringend nood aan een nieuwe regering, die maatregelen kan nemen om de bouw te stimuleren.

2010 was zeker niet slecht voor de bouw, maar dan vooral dankzij de fiscale steunmaatregelen. Een aantal daarvan zijn intussen afgelopen. De Bouwunie hoopt dat de nieuwe regering onder meer opnieuw het 6% BTW tarief zal invoeren voor bepaalde werken.

Bedrijven die aan renovatie doen, zijn optimistisch. Ze hebben veel werk, omdat de overheid premies geeft voor heel wat energiebesparende maatregelen. Bedrijven die nieuwbouw woningen zetten, zijn meer terughoudend. Twee traditionele knelpunten in de sector blijven het tekort aan geschoold personeel en de wanbetalers.

Nog volgens de Bouwunie zullen de komende jaren steeds meer mensen leningen afsluiten met een looptijd van 40 jaar. Alle trends op vlak van bouwen en verbouwen zijn te vinden op de bouwbeurs. Die loopt dit en volgend weekend in Expo Roeselare.

(bs/ld)

Meer in het nieuws van WTV vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier