Renaat Landuyt wil Brugge alleen op tv als stad er beter van wordt

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Wie in Brugge wil filmen, moet flinke adelbrieven kunnen voorleggen. Op korte tijd vingen vier televisieploegen en een aantal filmploegen bot bij het stadsbestuur. Volgens burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) wordt Brugge overspoeld met aanvragen en heeft de stad het voorrecht te selecteren, zo zegt hij in De Standaard en Het Nieuwsblad.

“Als we dat wilden, dan zouden Brugge en ik elke dag op televisie komen”, zegt Landuyt. Maar als de stad er niets bij te winnen heeft dan, hoeven cameraploegen dus geen aanstalten meer te maken: “We willen enkel meedoen in iets wat het imago van de stad versterkt. Als Brugge er niet sterker uit komt, dan zeggen we in de toekomst dus neen.”

Om die reden weigerde de burgemeester deel te nemen aan de quiz ‘De Slimste Gemeente’ op Vier. Dat Landuyt een slechte beurt maakte bij de vorige reeks, heeft daar niets mee te maken: “De reden is wel dat elke gemeente hieraan kan deelnemen. Het klinkt misschien een beetje pretentieus, maar wij willen Brugge als een exclusief merk verkopen.”

Welke voorwaarden de stad zal hanteren, is nog niet helemaal duidelijk.

(Belga/foto a-RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier