Renaat Landuyt krijgt sleutels van stadhuis Brugge

Redactie KW

Renaat Landuyt (sp.a) mocht maandagmiddag de sleutel van het Brugse stadhuis uit de handen nemen van Patrick Moenaert (CD&V).

De sp.a’er beloofde eerder al een groot deel van het oude beleid voort te zetten en dat is niet het enige dat behouden blijft. “De inrichting van mijn bureau zal niet veel veranderen. Ik ken toch niets van binnenhuisarchitectuur”, aldus Landuyt.

Het waren twee lachende burgervaders die maandag het kabinet van de Brugse burgemeester verlieten. “We hebben een losse babbel gehad. Zo ken ik nu ook de vluchtweg uit mijn bureau”, grapte Landuyt met een kleine rode sleutel in de hand. “Of ik vanavond al werk zal hebben? Ik hoop van niet. Ik wens iedereen een veilige nacht toe. Ik heb wel het advies van de provinciegouverneur in acht genomen en de nood- en interventieplannen uit het hoofd geleerd. De nodige diensten hebben mijn gegevens.”

Knipoog

Toch kent nog niet iedereen de gegevens van de nieuwe burgemeester, want uittredend burgemeester Patrick Moenaert had post mee voor Landuyt die was toegekomen op het thuisadres van de CD&V’er. Ook Moenaert hoopt op een rustige nacht. “Een nieuwe gouverneur en een nieuwe burgemeester. Als dat maar goed komt”, knipoogde Moenaert die toch het gevoel had dat hij een thuis achterlaat. “Het is een lang proces geweest, maar de knop is nu omgedraaid.”

Met Renaat Landuyt heeft Brugge voor het eerst sinds 1994 en Frank Van Acker opnieuw een socialistische burgemeester.

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier