Rémy Bonny (Groen) uit Leffinge te jong om deel te nemen aan de verkiezingen

Redactie KW

Rémy Bonny, naar eigen zeggen een sociaalliberale ecologist, mengt zich in het politieke debat. De 17-jarige Bonny uit Leffinge gaat op Twitter de discussie aan met andere, meer ervaren politici, ngo’s en journalisten. Bonny is voorzitter van Jong Groen Middenkust en staat deze week met een interview in Knack.

Rémy Bonny is pas 17 en kan dus in oktober niet op een lijst gaan staan. Dat vindt hij jammer, want anders was hij een certitude op de lijst van Groen. “Dat jongeren zich niet kunnen verkiesbaar stellen, is een democratisch deficit”, zegt hij in Knack. “Te jong voor de politiek kun je volgens mij niet zijn. In de politiek groei je. Iemand die op 50 in de politiek stapt, start ook van nul en moet ook nog veel leren. Ik maakte in die drie jaar, sinds mijn 14, al heel wat vooruitgang. Elke dag wordt mijn politiek aanvoelen beter.

>> Het volledige interview kan je hier lezen : http://www.knack.be/nieuws/belgie/remy-bonny-17-je-kan-niet-te-jong-zijn-voor-de-politiek/article-4000054181518.htm#reviews

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier