Rellen voor wedstrijd Club Brugge – St.Etienne

Voor de wedstrijd Club Brugge – St.Etienne zijn gisteravond relletjes uitgebroken op de Gistelse Steenweg in Brugge.
Redactie KW

Voor de wedstrijd Club Brugge – Saint Etienne zijn gisteravond relletjes uitgebroken op de Gistelse Steenweg in Brugge. De supporters van St-Etienne zakten te voet af naar het stadion en hadden het volgens de politie duidelijk bewust gemunt op het club supporterscafé ‘t Putje. Ze gooiden met vuurpijlen en stenen naar het café, 21 mensen raakten gewond onder wie één ernstig. De politie zal bezoekende supporters bij risicomatchen in de toekomst niet meer in het centrum toelaten.

De wedstrijd Club Brugge – St Etienne ging gelijk op. Maar voor de match liep het naast het veld net iets anders. De Fransen waren al van rond twee uur in Brugge. De bussen zetten hen af op de Grote markt. Ze konden nog wat kuieren en de chauffeurs respecteerden zo de rij- en rusttijden om dan na de match rond elf uur terug naar huis te rijden. De 1.000 supporters trokken dan s’avonds te voet via de Gistelse Steenweg naar het Jan Breydelstadion. Club café ‘t Putje waar amper 50 supporters zaten werd het mikpunt.

Vier politiemensen en 21 supporters raakten gewond, waarvan één ernstig aan het oog door rondvliegend glas..Café ‘t Putje begrijpt niet waarom de Franse supporters via de Gistelse steenweg kwamen, maar volgens de politie is dat het best te controleren traject en zo blijven ze ook weg van de meeste supporterscafés op de Platse.

De politie die 160 man inzette waarvan 80 bij de trajectbegeleiding zal het in de toekomst toch anders doen. Bij risicomatchen zullen de bezoekers niet meer in het centrum mogen. Bij de rellen zijn uiteindelijk zo’n 20 supporters opgepakt voor schermutselingen en verstoring van de openbare orde. Niemand is aangehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier