Reizigers te voet verder nadat Lijnbus moet stoppen voor wielerwedstrijd in Zandvoorde

Redactie KW

Sommige mensen moesten enkele kilometers te voet afleggen, zo meldt een verontwaardigde reiziger.

“Woensdag 28 augustus vertrok de bus om 15.55 uur van het station Oostende richting Oudenburg”, klinkt het. In Zandvoorde moest de lijnbus stoppen voor een wedstrijd. “Zodoende moesten de passagiers te voet verder van Zandvoorde naar Oudenburg”, vertelt Dorothy. Zandvoorde – Oudenburg, da’s al snel 5 km stappen, sommige mensen moesten misschien nog verder. “Ik vind dit schandalig”, aldus Dorothy. “Dit is het verbreken van een contract!” Er waren naar verluidt 14 mensen bij dit voorval betrokken.

Niet op de hoogte

Bij De Lijn vernemen we dat er bus inderdaad slechts reed tot in Zandvoorde. “Er was de wielerwedstrijd Memorial Danny Jonckheere, waardoor de weg was afgesloten vanaf 13 uur”, bevestigt de woordvoerster. “We hebben er bewust voor gekozen om de lijn niet af te schaffen en te rijden tot waar we konden. Zo konden de mensen die naar Zandvoorde moesten toch nog de bus nemen. Aan alle haltes die niet bediend werden, hing bovendien een bericht met de nodige uitleg.”

Aan de haltes ervoor, dus ook de opstapplaats in Oostende, was evenwel geen bericht voorzien dat de bus slechts tot in Zandvoorde reed, zo bevestigt ook De Lijn. “We hebben gedaan wat we konden om de hinder voor de reizigers te beperken”, besluit de woordvoerster.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier