Reglement sociaal restaurant goedgekeurd

Redactie KW

De OCMW-raad keurde unaniem het reglement rond het sociaal restaurant goed. Dat restaurant zou in het voorjaar zijn deuren openen en is de eerste stap voor de oprichting van een lokaal dienstencentrum op de site van woon- en zorgcentrum Home Sint-Jan.

Home Sint-Jan verhuist in 2013 naar het nieuwe woon- en zorgcentrum in Oostnieuwkerke”, weet OCMW-voorzitter Hans Mommerency (CD& V).

“In Home Sint-Jan willen wij tegen die periode een lokaal dienstencentrum oprichten. Een eerste stap daartoe is het opstarten van een sociaal restaurant. Iedere thuiswonende 65-plusser kan er eten voor de prijs van 6,5 euro. Voor die prijs krijg je soep, een hoofdgerecht, dessert en water of tafelbier. Alcoholische dranken worden er niet geserveerd. Ook mensen met verminderde welzijnskansen die jonger dan 65 zijn kunnen er terecht. Het restaurant kreeg de naam Tegoare mee, het dialectwoord voor ‘samen’. We willen er de mensen immers niet alleen een lekkere en gezonde maaltijd aanbieden, maar ook gezelschap en een gezellige babbel.” (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier