Regionaal SVS-voetbaltornooi vier tegen vier op sportpark De Schorre

Redactie KW

Op twee terreinen van Sportpark De Schorre wemelde het vorige woensdagnamiddag van de jonge voetballertjes. Ongeveer 150 meisjes en jongens uit twaalf Oostendse basisscholen namen er immers deel aan het regionale SVS-voetbaltornooi. De jongeren namen het in ploegjes van vier tegen elkaar op, waarbij er gespeeld werd op verkleinde velden.

Tijdens dit SVS-treffen worden de wedstrijden gespeeld met vier tegen vier, telkens over twee speelhelften van zes minuten. Daarbij komen de jongeren uit op verkleinde voetbalvelden van zo’n 12 op 20 meter. „Door met een beperkt aantal kinderen te spelen op een klein terrein komen de kinderen veel vaker in balbezit en krijgen ze ook meer mogelijkheden om te scoren. Door met kleine ploegen aan de aftrap te komen worden de kinderen optimaal tot bewegen aangezet en beleven ze gedurende de namiddag heel wat spelplezier. Dit is trouwens de bedoeling van onze naschoolse sportactiviteiten”, weet SVS-verantwoordelijke Eddy De Busschere.

Drie tornooien

Het SVS-voetbaltornooi kent elk jaar heel wat succes. Ook dit jaar schreven er 28 voetbalploegjes in, allen uit het stedelijk of het gemeenschapsonderwijs. Elk voetbalteam bestaat uit vier kernspelers en een aantal reservespelers. Tijdens de diverse matchen mag er trouwens onbeperkt gewisseld worden. „Met 28 ploegen een tornooi opzetten waarbij de kinderen veel tot voetballen komen, is bijna onmogelijk. Daarom splitsen we het tornooi al enkele jaren op in drie kleinere tornooien. Op een eerste terrein leid ikzelf een tornooi met tien jongensploegen en daarnaast nog een kleiner tornooi met zeven meisjesploegen. Tenslotte leidt mijn collega Dorine De Boot op een ander veld het derde tornooi dat samengesteld is met tien ploegen uit het gemeenschapsonderwijs”, vertelt Dimitri Depoorter.

Ploegen van twaalf scholen uit de Oostendse regio waren op de voetbalafspraak aanwezig. Ze kwamen met een of meerdere ploegen aan de aftrap. Het ging om BSG Oostende-Stene (BSOS), BSG De Klimop Gistel (BSGI), BSG Arnoldus Oudenburg (BSOB), BSG Oostende-Vogelzang (BSOV), BSG Permeke Jabbeke (BSJA), SB Moreauxschool (MORO), SB Conscienceschool (CONO), SB Vermeylenschool (VERO), SB Gevaertschool (GEVO), SB Van Glabbekeschool (VGLO), Freneitschool De Zonnebloem Oostende(ZONO) en Koninklijk Werk IBIS. (Johan)

Het regionale SVS-voetbaltornooi vier tegen vier werd vorige woensdagnamiddag, wegens het grote succes, op twee Schorreterreinen gespeeld. Op bovenstaande foto vinden we de tien jongensploegen en de zes meisjesploegen die tegen elkaar uitkwamen op het eerste terrein. (Foto Johan)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier