Regenweer spelbreker op eerste ‘Vlamingen zonder grens’ in Frankrijk

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Regen heeft er dinsdagavond in het Noord-Franse stadje Cassel voor gezorgd dat de grote massa wegbleef van het eerste feest ‘Vlamingen zonder grens/Flamands sans frontière’. Toch spreken de organisatoren van een geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is.

‘Vlamingen zonder grens/Flamands sans frontière’ is het eerste grensoverschrijdend feest dat wordt georganiseerd naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. De Belgische ambassade in Parijs, de provincie West-Vlaanderen en het Département du Nord staken hun schouders onder het project.

Streekproducten en optredens

Zowat vierhonderd genodigden daagden op voor het officiële gedeelte in het gerenoveerde Musée de Flandres. Voor het grote publiek waren er op de Grote Markt standen met streekproducten uit de Frans-Vlaamse grensstreek en een gratis concert van Raymond van het Groenewoud. Een honderdtal mensen, voorzien van paraplu, trotseerde de regen om de Vlaamse zanger aan het werk te zien; anderen keken toe vanuit de omliggende horecazaken. Ondanks het tegenvallende weer spreken de organisatoren van een evenement dat voor herhaling vatbaar is. “De reacties zijn unaniem positief en het officiële gedeelte was duidelijk een netwerkevenement om u tegen te zeggen”, klinkt het.

Regenweer spelbreker op eerste 'Vlamingen zonder grens' in Frankrijk

Bekijk hier de reportage

(BELGA)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier