Regenboogstadion centraal tijdens infovergadering over afbakening kleinstedelijk gebied Waregem

Redactie KW

Het bestuur van voetbalclub SV Zulte Waregem wil nu toch het stadion volledig dicht laten bouwen. Wellicht zal de na de verhuis van de camping vrijgekomen ruimte gebruikt worden voor een grote winkelruimte, een fitness en een bowling. Dat maakte algemeen manager Vincent Mannaert dinsdagavond duidelijk tijdens een infovergadering over de afbakening van het kleinstedelijk gebied Waregem.

Wellicht in de loop van 2010 starten de uitbreidingswerken aan het Regenboogstadion. Dat moet een verhoging van de huidige 8.500 beschikbare plaatsen tot 12.240 comfortabele zitjes opleveren. Blijkt nu dat de Waregemse voetbaltempel daarvoor toch helemaal zou worden dichtgebouwd. Eerst was er enkel sprake van een tribune achter het doel aan de kant van de hoofdingang. „Eigenlijk zijn we altijd uitgegaan van een gesloten stadion, maar met een aanbouw in fasen”, verduidelijkt algemeen manager Vincent Mannaert.

Momenteel wordt werk gemaakt van de opmaak van een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Regenboogstadion, inclusief MER (milieueffectenrapport)-plan, waarin iedereen begin volgend jaar inspraak kan krijgen. Daarna volgt een openbaar onderzoek. (Tom Van Houtte)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 21 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier