Reeks inbraken in auto’s en huizen in Menen

Redactie KW

In Menen is het voorbije weekend een reeks inbraken in auto’s en huizen gepleegd. De inbraken in auto’s gebeurden hoofdzakelijk ‘s nachts, in de huizen is overdag ingebroken.

In een drietal auto’s hebben inbrekers in de nacht van vrijdag op zaterdag autoradio’s en cd-spelers ontvreemd. Ze braken daarbij de deur van de auto open met een koevoet. De inbraken gebeurden in auto’s in de Dronckaertstraat, de Murissonstraat en de Nobelstraat.

In twee woningen is zaterdag overdag ingebroken. Dat gebeurde in de Vredestraat waar dieven via de voordeur binnenbraken en het huis in wanorde achterlieten. Ze namen er o.a. bankkaarten mee.

In de Grensstraat klommen de inbrekers via de tuin van een buurman in de tuin van het slachtoffer. Via de achterdeur raakten ze het huis binnen. Ze doorzochten de woning en namen er juwelen en een gsm mee. De verdachten konden nog worden opgemerkt, maar ze sloegen op de vlucht via tuinen in de buurt.

In de Rynsackerstraat en op de LAR werden ook nog eens twee voertuigen in brand gestoken. Het ging telkens om auto’s met Franse nummerplaten. De auto op de LAR stond er al enkele maanden. Daar wordt gedacht aan vandalisme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier