Rederij start nieuwe boottocht langs frontsteden uit Groote Oorlog

Redactie KW

Rederij Seastar uit Nieuwpoort is gestart met haar eerste rondvaarten op het uitgebaggerde Ieperleekanaal. De tocht gaat van Diksmuide naar Ieper of omgekeerd, en daarmee wil Seastar de passagiers laten kennis maken met de frontsteden en de Eerste Wereldoorlog. Met de nieuwe vaartocht wil de rederij inspelen op de groeiende trend van het oorlogstoerisme en de herdenking in 2014.

Het Ieperleekanaal is een oase van vrede en rust, maar een kleine honderd jaar geleden werd in de buurt fel slag geleverd door Duitse en geallieerde troepen. Getuigen daarvan zijn onder andere de begraafplaats Artillery Wood en een monument voor John McCrae, auteur van het beroemde gedicht in Flanders Fields. Om die geschiedenis weer tot leven te brengen pakt rederij Seastar uit met een fronttocht tussen Diksmuide en Ieper.

Om doorheen de smalle sluizen op het Ieperleekanaal te geraken heeft de rederij een nieuw passagiersschip gekocht. Na een tocht van vier uur brengt een bus van De Lijn de passagiers netjes weer terug op hun vertrekplaats.

(ad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier