Redactie en medewerkers 115-jarige ‘Zeewacht’ ontvangen op stadhuis Oostende

Redactie KW

De editie De Zeewacht van Krant van West-Vlaanderen bestaat van de maand precies 115 jaar. Directie, redactie en medewerkers van De Zeewacht werden zaterdagmorgen officieel ontvangen op het stadhuis van Oostende.

De Zeewacht werd 115 jaar geleden gesticht door de familie Elleboudt, van wie enkele familieleden zaterdag op de officiële ontvangst in het stadhuis in Oostende aanwezig waren.

Geschiedenis

Algemeen directeur Eddy Brouckaert van Krant van West-Vlaanderen schetste de geschiedenis van De Zeewacht – het is de enige lokale nieuwskrant die nog dateert uit de 19de eeuw – en de intrede van De Zeewacht bij Roularta Media Group. “Zonder De Zeewacht was er geen Krant van West-Vlaanderen en omgekeerd”, zei algemeen directeur Eddy Brouckaert.

Directeur Brouckaert bedankte er ook de talrijke medewerkers op wie de krant een beroep doet voor de lokale berichtgeving.

Verbondenheid

Naast de huidige redactieploeg o.l.v. Sandra Rosseel waren ook de voormalige editieredacteurs o.a. Kris Carlier en Tine Heddebauw aanwezig.

Ook de ceo van Roularta Media Group Rik De Nolf en zijn echtgenote waren op de ontvangst in het stadhuis aanwezig.

Burgemeester Jean Vandecasteele van Oostende onderstreepte de verbondenheid van De Zeewacht met Oostende en stelde zelfs dat De ‘Zèèwacht’ – zoals Oostendenaren de krant noemen – haast een bijbelse status geniet in de stad. “Het stond in de Zèèwacht – dat horen wij hier vaak,” aldus de burgemeester.

De ontvangst werd met een groepsfoto en een feestelijke receptie afgesloten. Directeur Brouckaert ontving van de stad een aandenken.

(JG, foto’s RB)

Volgende week brengt editie De Zeewacht van Krant van West-Vlaanderen n.a.v. 115 jaar De Zeewacht een reeks retro-bijdragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier