Recreatiepark Paelsteenveld Bredene in nieuw jasje

Redactie KW

Vanaf volgende week laat het Agentschap voor Natuur en Bos werken uitvoeren in het recreatiepark Paelsteenveld in Bredene.

Het park situeert zich ten oosten en ten westen van het ontmoetings- en evenementencentrum Staf Versluys en biedt verschillende ontspanningsmogelijkheden. De komende twee jaar wordt het westelijk deel heringericht. Eens dit deel van het park in een nieuw jasje steekt, volgt het oostelijk deel.

Ovale dahliatuinen

De Dahliatuin krijgt een nieuwe invulling door de aanleg van zes ovale dahliatuinen. Er komt een nieuw speelterrein en er worden ondiepe plassen en duintjes aangelegd. De verharde tennis- en basketterreinen, de pingpongtafels en het doolhof maken plaats voor een nieuw voetbalpleintje en nieuwe speeltoestellen. Het petanqueveld blijft wel behouden.

Wandeldreef

De belangrijkste aanvulling is de aanleg van een nieuwe centrale wandeldreef vanaf de westelijke hoek van het park tot aan het ontmoetings- en evenementencentrum Staf Versluys. De werken zullen gebeuren in verschillende fasen. In een eerste fase start de aanleg van het nieuwe wandelpad. De nieuwe dahliatuintjes en de vervanging van de sportterreinen zijn in de tweede fase voorzien.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier