Recordlading kiwi’s verwacht in haven

Redactie KW

Deze ochtend zijn de eerste kiwi’s uit Nieuw-Zeeland aangekomen in de Zeebrugse haven. Aan de terminal van Belgian New Fruit Wharf in het Noordelijk Insteekdok werden 6.500 paletten kiwifruit gelost van het koelschip m/s Ice River.

Maar op dinsdag 5 mei wordt de grootste lading kiwi’s ooit verwacht in Zeebrugge. Zespri huurde van de rederij Great American Lines het koel- en autoschip “m/s Sunbelt Spirit” om een gigantische lading gouden en groene kiwi’s van Tauranga naar Zeebrugge te verschepen. Het betreft een lading van 7.500 paletten. Eén palet omvat 10.000 kiwi’s.

De Sunbelt Spirit vervoert normaal nieuwe wagens van Japan naar de Verenigde Staten, met pompelmoezen als teruglading. Door de economische crisis is er onvoldoende autolading, waardoor de Nieuw-Zeelandse kiwiproducent het schip kon huren voor vervoer van fruit naar Europa.

De kiwioogst van dit seizoen is van zeer goede kwaliteit dankzij een warme zomer met veel regen in Nieuw-Zeeland. Het seizoen is 20 dagen vroeger gestart in vergelijking met vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier