Recordaantal mensen volgen een opleiding bij Syntra West

Redactie KW

Het nieuwe opleidingsnajaar dat vorige week van start ging bij Syntra West, zorgt voor een recordaantal inschrijvingen. Vooral de voltijdse dagopleidingen zijn populair aan het worden, liefst 1250 mensen schreven zich daarvoor in.

Dat is een stijging met ruim 25 procent in vergelijking met vorig academiejaar. De cursisten kunnen binnen 1 à 2 jaar buiten stappen met een praktisch diploma, voldoende ondersteund door theoretische kennis. ”Bovendien stijgt het belang van technische opleidingen, wat uitstekend nieuws is voor het bedrijfsleven”, zegt gedelegeerd-bestuurder Johan De Neve.

Nieuwe dagopleidingen

Er zijn een aantal nieuwe voltijdse dagopleidingen zoals installateur koeltechniek, technicus bedrijfselektriciteit-onderhoudsmechanica, accountmanager en digitaal technisch tekenaar. Opvallend is dat het aantal cursisten elektricien flink steeg met 34 starters. De afdeling ‘Beauty&Wellness’ is ook met 50% gestegen dit jaar. Een andere topper is de opleiding tot medische secretaresse.

Langlopende opleidingen

Ook de langlopende opleidingen bij Syntra West kennen dit jaar al 6.796 inschrijvingen of een stijging met meer dan 300 koppen. Topsectoren zijn horeca & voeding, informatica, technische/industriële, personenverzorging en socio-economische opleidingen (vastgoedmakelaar, medisch secretaresse en fiscalist). Avondopleidingen doen het elk jaar beter.

(A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Recordaantal mensen volgen een opleiding bij Syntra West

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier