Recordaantal kandidaten voor ingangsexamen geneeskunde in Kortrijk

Redactie KW

De grote vakantie is net begonnen, maar wie volgend academiejaar geneeskundige studies wil beginnen aan de universiteit, moet daarvoor morgen een toelatingsexamen afleggen in Kortrijk Xpo. Net geen 5000 kandidaten uit heel Vlaanderen en zelfs Nederlands zijn ingeschreven. Zij die van ver komen logeren vanavond al in een jeugdherberg of op hotel.

Medewerkers zijn druk in de weer om alles klaar te krijgen voor toelatingsexamen geneeskunde van morgen. In drie hallen zullen 4682 jongeren eraan deelnemen. Voor arts of tandarts wil leren, moet slagen voor dit examen om die studies te mogen aanvatten.

Nachtje logeren

Jongeren uit heel Vlaanderen en zelfs Nederlands komen naar Kortrijk voor het examen. Dat betekent al snel een reis van enkele uren. De universiteit van Hasselt kloeg ook dan ook bij de minster over Kortrijk als gaststad voor het examen. De universiteit vindt het niet kunnen dat kandidaat-studenten het hele land moeten doorkruisen voor het examen. Maar daar hebben de meesten een oplossing voor gevonden. Ze brengen de nacht door in Kortrijk. Het toelatingsexamen begint morgen om 9 uur in Kortrijk Xpo en duurt de hele dag.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV & Focus vanaf 18u00

Recordaantal kandidaten voor ingangsexamen geneeskunde in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier