Recordaantal deelnemers Ijsberenduik

Redactie KW

Vanmiddag trotseerden 6500 mensen de kou voor een duik in de Noordzee tijdens de traditionele Ijsberenduik. Op de Zeedijk volgden naar schatting 10.000 mensen het spektakel.

Terwijl er in de rest van West-Vlaanderen al nog mist hing, was er in Oostende een zonnetje. Voor de sportievelingen was dat een extra steuntje, want het water was maar 3 graden; veel kouder dan anders. “We hebben ook de vermeende waarschuwingen gehoord dat een duik in de Noordzee ongezond zou zijn. Daarom wijze we alle deelnemers erop dat ze pas op het laatste moment de kleren moeten uitdoen, niet te lang in het water moeten blijven en best geen alcohol drinken”, zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende. Hij nam gisteren ook zelf een duik in de Noordzee.

“Zonden wegspoelen”

Eén van de 6500 deelnemers was Oostendenaar Kurt Ureel: “Ik doe mee om alle zonden weg te spoelen en natuurlijk voor de fun met enkele vrienden. Ik ben niet echt voorbereid en vind de waarschuwingen wat overroepen.” Toerisme Oostende zette twintig mensen in en de Oostendse redders waren present met tien. “We zijn opgeroepen en houden in de gaten dat niemand te lang in het water blijft of onderkoelt”, luidde het. Heel wat van de 6500 deelnemers stoorden zich niet aan de waarschuwingen: sommige stonden al een uur vooraf te rillen in hun zwembroek en andere gingen zelfs met de fles sterke drank in zee. Onder de deelnemers bevond zich ook Reddy De Mey. “Toen ik vorige zomer deelnam aan een woestijntrally nam ik me voor om ook vandaag aanwezig te zijn”, zei hij. (efo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier