Recordaantal bezoekers voor Concertgebouw Brugge

Redactie KW

Het Concertgebouw van Brugge vierde in 2012 zijn tiende verjaardag met een recordaantal bezoekers.

Voor het eigen programma overtrof het Concertgebouw voor het eerst de kaap van 100.000 bezoekers. Het noteerde een stijging van +18% voor de voorstellingen en +66% voor de kunsteducatieve activiteiten. Absolute hoogtepunten waren onder meer festivals als Come on! Let’s Party! en December Dance.

Naast het eigen muziek- en dansprogramma waren er ook meer bedrijfsevenementen, congressen, concerten van derden en events. Dat maakte het Concertgebouw in Brugge tot de ontmoetingsplaats voor totaal 180.000 bezoekers in 2012, een stijging van +12% in vergelijking met 2011.

Internationalisering en kunsteducatie

Het Concertgebouw zet verder in op internationalisering. Zo vormde het Domein rond Ivan Fischer de voorbode van nauwere samenwerking met het Budapest Festival Orchestra, en klokte de internationaal geprofileerde Bach Academie Brugge afgelopen maand januari succesvol af op ruim 30% buitenlands publiek.

De activiteiten voor volwassenen zoals inleidingen, tentoonstellingen, films en documentaires werden in 2012 verder uitgebreid met een ruim aanbod kunsteducatie voor kinderen en jongeren.Vanaf dit jaar wordt de formule van de workshops voor kinderen en jongeren in de Sound Factory aangevuld met een variant voor volwassenen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier